Bij vruchtgewassen duurt het even voordat er iets in tuin gezet kan worden. De planten van de augurk, komkommer, courgette en pompoen worden al eerder gezaaid in de historische kas. Wanneer de planten groot genoeg zijn, kunnen ze na de IJsheiligen in de tuin gezet worden. Om ze aan het temperatuurverschil te laten wennen, moeten ze eerst nog afharden.

De planten van de verschillende vruchtgewassen groeien niet meteen heel snel. Eerst moeten ze daarvoor nog meer wortels aanmaken. Daarom kan je eerst nog bijvoorbeeld spinazie als voorteelt neerzetten. Als de planten eenmaal beginnen te groeien, dan hebben ze vaak behoorlijk wat ruimte nodig. De courgette (we zaaien groene en gele) heeft genoeg aan 1m2, maar met de name de pompoen heeft heel wat ruimte nodig.

IMG_0725

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pompoenen hebben we geoogst in veel verschillende vormen, maten en kleuren. Ze zijn lekker in heel veel gerechten. We hebben er naar hartenlust soep, pastagerechten, jam en taart van gemaakt. Ook voor decoratie staan ze erg mooi. Een ander voordeel van de pompoen is dat je deze nog lang kan bewaren.

IMG_1637

IMG_1329

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Augurken kan je als komkommer eten. Nog lekkerder is het om ze in te maken.