Ovenpasta met pompoen

geplaatst in: Recepten | 0

Voor ik, Yvonne, aan de deeltuinen begon, had ik nog nooit pompoen gegeten. Voor mij is dat wel de ontdekking van 2015 geworden. Doordat ik zelf het vruchtenlandje heb, ben ik enthousiast op zoek gegaan naar lekkere pompoenrecepten. Dit recept is mijn favoriet. De smaak is verrassend en het is makkelijk te maken.

Alvast een plezierige maaltijd!!

pasta met pompoen

Ingredienten voor 4 personen

200 g fusilli pasta

1 pompoen (biologisch)

3 el olijfolie

1 duopak gerookte spekblokjes (250 g)

1 ui, gesnipperd

600 g tomaten (gepeld en in blokjes gesneden) of 1 blik tomatenblokjes (400 g)

gedroogde salie (theelepel)

Bereidingswijze (30-60 min.)

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de pompoen in kwarten en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de schil eraf en snijd de kwarten in stukjes van 2 cm. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekblokjes in 5 min. uit. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de pompoen toe en bak nog 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes met vocht en salie toe en breng op smaak met peper en zout. Meng de pompoen met de penne en schep in de ingevette ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak in ca. 25 min. goudbruin

Bron: Allerhande met een paar kleine aanpassingen